Sunnuntaina oli taas aika suunnistaa Typsyn kanssa koulutuskentälle. Siellä ensimmäiset minuutit menivät rauhoittumisharjoituksiin. Typsykkä ei millään meinannut muistaa, että koirakavereiden kanssa ei harjoituksissa voi leikkiä. Onneksi mammalla oli makkaranpaloja taskussa, ja niiden voimin malttoi sitten keskittyä myös harjoitteluun.

Alussa testattin luokepäästävyys, joka sujui tälläkin kertaa hienosti. Typsy istui paikallaan ja tuijotti herkkua niin tiiviisti, että ei yhtään välittänyt että käytiin kopeloimassa. Heilutti vain häntää ja nuolaisi kättä. Sitten taas tiukka tuijotus makkaraan, jonka kehujen saattelemana saikin suorituksestaan. Seuraavaksi harjoiteltiin maahanmenoa, jossa Typsy on edistynyt huimasti. Viikko sitten aloitettin lähes nollasta, ja sunnuntain harjoituksissa oltiin jo siinä vaiheessa että meni maahan heti kun laitoin namikäden maahan. Seuraava vaihe onkin sitten oppia tekemään sama pelkällä käskysanalla.

Seuraavaksi otettiin uutena asiana pujottelu ringissä olevien koirien välitse. Samalla harjoiteltiin myös kontaktia, kun ringissä seisovien piti huolehtia siitä että oma koira ei kiinnitä huomiota pujottelevaan koirakkoon. Meillä tuo kontakti meni makkaran voimalla, samoin pujottelu. Välillä Typsy tosin huomasi koirakaverit. Siinä oli omistajalla kiire saada kontakti takaisin. Lopuksi kerrattiin vielä noudon alkeet, jossa meillä riittää vielä paljon opeteltavaa Typsyn kanssa, sekä luoksetulo kutsusta.

Mukavalta tuntui tälläkin kertaa harjoittelu Typsyn kanssa. Noutoa ja maahanmenoa erityisesti aiomme harjoitella viikon aikana. Onneksi on loma, niin ehtii ainakin kunnolla.