Tilda-typsy on nyt ollut ripulisssa yli viikon. Tauti alkoi syömättömyydellä, ripulilla ja oksentelelulla viime viikon perjantai-yönä. Heti siirryttiin paastolle vuorokaudeksi, ja sen jälkeen riisilinjalle. Tilanne näytti rauhoittuvan sikäli, että alkuviikosta tuli vain parit ripulit päivässä, Typsy söi hyvin, eikä oksennellut. Niinpä uskalsin siirtyä takaisin omiin nappuloihin.

Se taisi kuitenkin olla virhe, sillä oksentelu alkoi uudelleen torstaina, ja perjantaina Typsy olikin sitten ihan vesiripulilla. Valehtelematta puolen tunnin välein piti niitä siivoilla. Iltapäivällä soitin eläinlääkäriin ja saimme päivystysajan lauantaille.

Eläinlääkärissä mittailtiin kuumetta (jota ei ollut) ja lääkäri tunnusteli vatsaa, jonka sanoi olevan ihan täynnä suolikaasuja. Koska Typsy oli silloin  tautia edeltävänä torstaina syönyt poron nilkkaa, eläinlääkäri epäili suoliston bakteerikannan menneen siitä totaalisen sekaisin. Hoidoksi saatiin 10 päivän antibioottikuuri sekä 200 ml nestettä nahan alle. Sitten päästiin kotiin toipumaan kera Hillsin ID nappuloiden.

Tätä kirjoitettaessa Typsy ripuloi edelleen ja on myös aamulla oksentanut. Kuitenkin on onneksi virkeä ja iloinen pikku hauveli. Nyt vain sitten odotellaan josko lääkkeet alkaisivat pian purra.